Security services

Nepmails, DDoS-aanvallen, ransomware, malware. Organisaties zijn steeds vaker het doelwit van cybercrime. RapidCloud zorgt met een combinatie van netwerkbeveiliging, toegangscontrole (logbeheer), regelmatige controles en rapportages voor een veilige IT-omgeving waarin cybercriminelen geen kans krijgen.

Welke diensten levert RapidCloud?

  • Security Assessments
  • Endpoint Protection
  • SIEM met proactieve monitoring
  • Pentesting
  • Managed Firewall / IPS / IDS
  • Awareness / Phishing Simulaties
  • Vulnerability scans
  • Compliancy scans

Security Assessment

Met onze Security Assessment bieden we een uitgebreide en grondige evaluatie van uw beveiligingsmaatregelen. Ons team van ervaren specialisten voert een diepgaande analyse uit van uw netwerk, systemen, applicaties en processen om zwakke punten en potentiële kwetsbaarheden te identificeren.

SIEM

Een SIEM (Security Information and Event Management) service is een belangrijke dienst voor klanten om hun cybersecurity te versterken. Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor het verzamelen, analyseren en rapporteren van realtime beveiligingsgebeurtenissen. Met SIEM kunnen we alle events centraal monitoren, afwijkingen detecteren, snel reageren en rapporten uitdraaien (compliance).

Security Services bestaat uit meerdere onderdelen. Security is een breed begrip en daarom werkt RapidCloud met meerdere standaarden en frameworks. Hiervoor gebruiken we onder andere NIST en de Cyber Kill Chain. Daarom volgt een korte uitleg over de frameworks die wij gebruiken.

NIST:

  • Identificeren: Identificeer alle assets, systemen en gegevens die beschermd moeten worden. Begrijp de risico’s en stel prioriteiten vast.
  • Beschermen: Implementeer beveiligingsmaatregelen om de systemen en gegevens te beschermen. Dit omvat het beheren van toegangscontroles, het implementeren van beveiligingssoftware en het trainen van medewerkers.
  • Detecteren: Zorg voor de mogelijkheid om cybersecurity-incidenten snel te detecteren. Implementeer monitoringtools en stel waarschuwingssystemen in om verdachte activiteiten te identificeren.
  • Reageren: Stel een plan op voor het reageren op cybersecurity-incidenten. Dit omvat het vaststellen van de juiste procedures en het trainen van medewerkers om snel en effectief te reageren op incidenten.
  • Herstellen: Ontwikkel een herstelplan om de normale bedrijfsvoering zo snel mogelijk te herstellen na een cybersecurity-incident. Dit omvat het herstellen van gegevens, het evalueren van de schade en het implementeren van verbeteringen om toekomstige incidenten te voorkomen.
  • Voortdurend verbeteren: Streef naar voortdurende verbetering van de cybersecurity. Evalueer regelmatig de effectiviteit van de genomen maatregelen, pas deze aan waar nodig en leer van eerdere incidenten.

Het NIST-framework biedt organisaties een flexibel en schaalbaar raamwerk

Cyber Kill Chain:

  1. Reconnaissance: De aanvaller verzamelt informatie over het doelwit, zoals IP-adressen, domeinen en mogelijke kwetsbaarheden.
  2. Weaponization: De aanvaller creëert of verkrijgt de benodigde tools en malware om de aanval uit te voeren.
  3. Delivery: De aanvaller levert de kwaadaardige payload aan het doelwit, bijvoorbeeld via phishing-e-mails, besmette websites of USB-drives.
  4. Exploitation: De kwaadaardige code wordt geactiveerd en misbruikt kwetsbaarheden in de systemen of applicaties van het doelwit.
  5. Installation: De aanvaller installeert malware of backdoors op het systeem om toegang te behouden en controle te verkrijgen.
  6. Command and Control: De aanvaller vestigt een verbinding met de geïnfecteerde systemen om commando’s te geven en gegevens te stelen.
  7. Actions on Objectives: De aanvaller bereikt zijn uiteindelijke doel, zoals het stelen van gegevens, het verstoren van diensten of het saboteren van systemen.

Het begrijpen van de cyber kill chain helpt organisaties bij het implementeren van maatregelen om aanvallen te detecteren, te voorkomen en te beperken. Wij kunnen u hierbij helpen.

Meer weten over onze Security Services?